Waterkant

Surinamers in grensgebied binnenkort visumvrij naar Frans Guyana


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 feb – Surinamers die wonen langs de Marowijnerivier mogen binnenkort visumvrij afreizen naar Frans Guyana. Dit meldt de Franse ambassade. Een zogenaamde grenskaart zal voldoende zijn om d egrens over te steken. Aan de voorbereiding en introductie wordt nu gewerkt. De invoering van de kaart komt op initiatief van de Fransen.

De bedoeling is meer ordening te brengen in het vrij chaotische grensverkeer tussen Suriname en Frans Guyana. “Het zal gemakkelijker zijn illegale bezoekers te identificeren, omdat ze geen grenskaart kunnen vertonen”, zegt de Franse ambassadeur Antoine Joly tegenover de Ware Tijd. De grens krijgt de komende tijd aanmerkelijk meer aandacht. Dit had de Franse president,Emmanuel Macron, al aangekondigd.

De ambassade in Paramaribo zal zich vooral bezighouden met belangen rond Frans Guyana. Surinamers zullen makkelijker een langdurig visum kunnen bemachtigen. Een verblijf van hooguit drie maanden op een visum is mogelijk, anders dan voorheen. Ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheidsfunctionarissen hebben hier de voorkeur. Ssport- en culturele organisaties hoeven niet meer te betalen voor een visum.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top