Waterkant

Surinamers wachten in spanning op terugkeer geliefden na orkaan


post thumbnail

PARAMARIBO, 13 sep – Honderden Surinamers wachten thuis in spanning op de terugkeer van familie en bekenden. Het vernietigende spoor dat Irma achterliet, trekt ook door Surinaamse harten. Met familie en kennissen in het hele Caribisch gebied, is het moeilijk onbewogen te zijn. Veel Surinamers willen terug naar huis. De regering biedt nu hulp via een evacuatieplan, zij het laat.

Dat is in elk geval de directe ervaring bij de familie. “Ik vind het te laat. Veel mensen hebben dit onderschat. Suriname doet voor het eerst mee met een evacuatie om gestrande landgenoten terug te brengen”, zegt Raymund Stuger tegenover de Ware Tijd. Zijn levenspartner, topvolleybalspeler Xaviera Willemsberg zit al dagen vast op Sint Maarten. Haar naam moet nu worden doorgegeven.

Dat is de kern van de oproep van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Xaviera Willemsberg behoort tot de honderden Surinamers van wie vermoed wordt dat die ergens zijn blijven steken. Stuger hekelt de ervaren laksheid, te meer omdat hij hemel en aarde bewogen heeft. Volgens directeur Robbi Lchmising van de SLM wordt nu bekeken hoe de mensen zo snel mogelijk thuis te krijgen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top