Waterkant

Surinames vicepresident: niemand bepaalt voor de president!


post thumbnail

PARAMARIBO, 6 jan – “De politiek maakt een keuze voor een minister en als we het niet eens zijn, dan praten we. Maar je kan niet bepalen dat je die persoon niet wil hebben. Ik denk niet dat we die weg moeten opgaan.” Dit zei vicepresident Ashwin Adhin tijdens zijn recente persconferentie. Aanleiding vormt een communiqué uitgegeven door directeuren van middelbare scholen. De directeuren stellen niet meer te willen samenwerken met Robert Peneux, die zijn ontslag heeft aangevraagd als minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur. Peneux is nog niet ontslagen en kan elk moment terugkeren.

De kans dat het gebeurt is net groot als de mogelijkheid dat de ontslagaanvraag wordt gehonoreerd. Behalve de directeuren, duimen ook onderwijsvakbonden dat Peneux de dienst wordt aangezegd. Maar volgens Adhin kan het best tegenvallen. President Desiré heeft nog altijd het laatste woord. “Geen enkele vakbeweging gaat de minister naar huis sturen”, zei Adhin. ‘Vakbeweging’ slaat eigenlijk op ‘vakbond’.

Zeker twee vakbonden hebben Peneux het leven behoorlijk zuur gemaakt. Het betreft de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, Als, en lerarenvakbond BvL. Er is vaker gestaakt. Ook waren er rechtstreekse aanvaringen, huilbuien en woedeuitbarstingen. Peneux ging er wel eens voor door het stof. Kort voor zijn ontslagaanvraag bood hij de schooldirecteuren nog zijn verontschuldigingen aan voor grof taalgebruik. Het was niet de eerste keer.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top