Waterkant

Teelt industriehennep stuit op ‘verwarring’ bij Surinaamse autoriteiten


post thumbnail

PARAMARIBO, 14 sep – Autoriteiten verschillen van mening over de nieuwe wetgeving op drugshandel. Het plan voor grootschalige hennepteelt wordt zo opgehouden. Volgens initiatiefnemer Winston Wirht houdt de douane een partij zaadjes al maanden op de haven vast. Dit gebeurt in opdracht van de procureur-generaal. Het bedrijfsplan lijdt er nu al onder.

Drie investeerders hebben zich inmiddels terug getrokken. Het duurt namelijk veel te lang. Het ministerie van Volksgezondheid ondersteunt het plan. “In tegenstelling tot wat de procureur-generaal aangeeft, is in onze wet Verdovende Middelen terecht aangegeven dat uitsluitend de cannabis-ondersoort Sativa een verdovend middel is”, zegt minister Patrick Pengel van Volksgezondheid tegenover de Ware Tijd.

Op de andere soorten, waaronder ook industriehennep, bestaat er dus geen verbod. Het standpunt van Pengel wordt niet geschraagd door minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Die vindt dat de wet eerst moet worden gewijzigd om de verbouw van industriehennep mogelijk te maken. Zoals Hoefdraad de wet leest moet Volksgezondheid toestemming geven na groenlicht van de procureur-generaal.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top