Waterkant

Vakbond Republic Bank: Surinamers worden als slaven behandeld


post thumbnail

PARAMARIBO, 18 mrt – “Surinamers worden als slaven behandeld bij deze bank.” Dit zegt Willy Rodrigues, voorzitter van de vakbond bij het Surinaamse filiaal van het Trinidadiaanse Republic Bank. Behalve dat de leiding van de bank niet te vinden is voor een loonsverhoging, is ook de communicatie niet wat die wezen moet.

De manier waarop met personeel wordt omgegaan, raakt niet in het minst de moderne principes van human resource management. Het mag dan ook niet verbazen dat het personeel het werk voor een dag neerlegde. “Het personeel wordt beledigd. En ik ben uit de bank gezet. De leiding heeft geen respect voor de vakbond en het personeel. Dit merk ik voor het eerst in Suriname”, zegt Rodrigues tegenover de Times of Suriname.

De bank is vaker van eigenaar verwisseld. Eerst was het de Hollandsche Bank Unie, dan ABNAmro en dan Royal Canada. Volgens Rodrigues wordt er met twee maten gemeten. Personeel uit Trinidad wordt wel goed betaald. Vorig jaar is overeengekomen dat een loonsverhoging zou worden doorgevoerd met het oog op de gierende inflatie. Andere banken hebben hun personeel al voorzien.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top