Waterkant

Verdachte Decembermoorden Badrissein Sital overleden


post thumbnail

In Suriname is vrijdag de Surinaamse ex-militair en politicus Badrissein Sital overleden. Dat meldt Starnieuws. Sital was in de jaren ’80 lid van de Nationale Militaire Raad en minister van Volksgezondheid. Volgens de nieuwssite werd Sital donderdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd daar geopereerd, maar heeft het niet gehaald.

Sital is een van de oud militairen die verdacht wordt van medeplichtigheid aan de Decembermoorden van 1982. Binnen het militaire bewind zou hij een van degenen zijn die de moorden voorbereidden. Het scenario zou hij samen met Errol Alibux, Paul Bhagwandas, Desi Bouterse en Roy Horb (de zogenoemde “bloedraad”) in elkaar gezet hebben. Ook zou hij tijdens de moorden in Fort Zeelandia aanwezig zijn geweest.

Jaren later verdedigde Sital de Decembermoorden nog als “iets dat gewoon nodig was”. Volgens Starnieuws leverde Sital de laatste tijd heftige kritiek op eens zijn strijdmakker, president Desi Bouterse. Hij vond dat de Nationale Democratische Partij niet de goede richting opging en trok daarom fel ten strijde tegen de partijtop.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top