Waterkant

Vertrekregeling Alcoa uit Suriname al in kannen en kruiken


post thumbnail

PARAMARIBO/MOENGO, 17 jul – Het definitieve vertrek van aluminiumgigant Alcoa is al geregeld. Dit zegt president Desiré Bouterse. Met de regering is een akkoord bereikt aan de vooravond van een geheime informatiesessie met het parlement. Tijdens een bezoek aan het oude mijndorp Moengo gaf Bouterse de contouren aan van het akkoord. Volgens het staatshoofd mag zijn bezoek niet in de ‘politieke sfeer’ worden getrokken.

Menigeen zou het juist wel denken. Moengo is vooral in verkiezingstijd het strijdtoneel voor meerdere politieke partijen. Bouterse’s Nationale Democratische Partij, NDP, hoort tot de sterkere in Marowijne, het district waar Moengo deel van uitmaakt. “Ik ben voorzitter van de NDP, maar ik ben niet gekomen om NDP-zaken te bespreken. Ik ben gekomen om te praten over het belang van Marowijne”, zei Bouterse tot de Moengo-bewoners.

Bij de oppositie wordt er gans anders over gedacht. Volgens parlementariërs van de oppositie is het duidelijk dat de regering een ‘onderonsje’ heeft klaargestoomd met Alcoa. Zogenaamd wordt er economisch voordeel gehaald. Maar de grote verliezer is Suriname, volgens oppositieparlementariërs. Bouterse en zijn NDP halen er misschien politieke voordeel uit, maar Alcoa komt er goedkoop vanaf.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top