Waterkant

Vredesproces RK-kerk stagneert door uitblijven brief Bouterse


post thumbnail

PARAMARIBO, 14 feb – Het vredesproces van Rooms-katholiek bisschop Karel Choennie stagneert reeds enige tijd. Een uitnodigingsbrief die president Bouterse zou richten aan de regionale afgezant van Rome, is nooit gestuurd. Intussen is een jaar verstreken sinds het eerste gesprek tussen Choennie en Bouterse. Rome heeft een andere afgezant aangesteld. “Zo hebben we momentum verloren”, zegt Leendert Pocorni.

De pastoraal theoloog legde vorig jaar het contact. Nu wordt in het duister getast over het uitblijven van de brief. “Maar ik denk dat de pogingen van Sandew Hira (initiatiefnemer verzoeningsproces, red.) en zijn commissie vertragend hebben gewerkt”, zegt Pocornie tegenover de Ware Tijd. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei onlangs ook dat het parlement geen prioriteit meer geeft aan het instellen van een waarheids- en verzoeningscommissie.

Bisschop Choennie is voor waarheidsvinding, zelfs na een eventueel vonnis. “Zowel daders als slachtoffers zijn gebroken mensen. Het rouwproces moet nu eindelijk afgelopen zijn en mensen moeten het verdriet een plaats kunnen geven en doorleven”, aldus Pocornie. Bouterse zei onlangs tijdens een door Choennie geleide kerkdienst dat Suriname vrede zou moeten exporteren. Pocorni vindt dat het staatshoofd best de daad bij het woord mag voegen.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top