Waterkant

Waas rond Suriname Aluminium Co. voedt wantrouwen


post thumbnail

PARAMARIBO, 17 feb – De waas en geheimzinnigheid rond de toekomst van de bauxietindustrie in Suriname, is een voedingsbodem voor wantrouwen. Recente uitspraken van oppositieleiders en reacties daarop van de regeercoalitie versterken deze indruk alleen maar. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen moest noodgedwongen iets zeggen, veel zeggen.

In het parlement zei Dodson dat bauxietbedrijf Suriname Aluminium Company, Suralco en haar Amerikaanse moederbedrijf Alcoa een tegenzet hebben gepleegd. Dit is gebeurd in de periode sinds het parlement een intentieverklaring van de hand wees. De intentieverklaring tussen de regering Bouterse en Alcoa zou te zeer in het nadeel uitvallen van Suriname. Volgens Dodson heeft Alcoa gevraagd om intrekking.

De intentieverklaring moet dus worden gezien als nihil. President Desiré Bouterse heeft in een brief aan Alcoa kenbaar gemaakt dat de intentieverklaring ook zal worden ingetrokken. Dit formele verkeer moet enige tijd in beslag hebben genomen. Genoeg tijd dus om parlement en samenleving te informeren. De regering heeft het nagelaten en de oppositie heeft die opening gebruikt ook.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top