Waterkant

Zelfmoord opmerkelijk kort na eis vrijspraak andere verdachten


post thumbnail

PARAMARIBO, 2 dec – Het voornemen van Ruben rozendaal om zichzelf van het leven te beroven komt op een opmerkelijk moment. De oud-legerofficier pleegde zijn daad nauwelijks enkele dagen na de eis tot vrijspraak voor enkele andere verdachten. Rozendaal had het al moeilijk na de eis van de auditeur-militair om hem voor tien jaar weg te zetten.

Zijn reactie na de eis van tien jaar celstraf sprak boekdelen: “Ik ga dit niet kunnen dragen. Het doet pijn en misschien moet ik mezelf opofferen opdat de samenleving ziet dat Rozendaal geen planning heeft gemaakt en niet aanwezig was bij de moorden.” Hij gaf wel toe twee van de later doodgeschotten mannen thuis te hebben opgehaald. Ook stak hij het hoofdkwartier van vakcentrale De Moederbond in brand.

Dat zou ‘in opdracht’ zijn gebeurd. Ruben Rozendaal heeft tegenover de krijgsraad Desi Bouterse bezwaard. Hij kwam daarmee terug op eerdere verklaringen dat Bouterse niet in het Fort Zeelandia was. Rozendaal zei zelfs dat Bouterse zelf de trekker heeft overgehaald. De twee voormalige boezemvrienden gingen al lang niet meer door één deur. Rozendaal zal gemist worden bij de gedenkdiensten voor de slachtoffers, die hij de laatste jaren bijwoonde.Source link

Comments

Meest Gelezen

Wij verzamelen al het nieuws omtrent Suriname en presenteren dit in een mooi design.

Ons doel is het nieuws overzichtelijker te maken en te bundelen onder één adres.

Selecteer uw krant

Archief

Facebook

Copyright - Worldnieuws.com / worldnieuws.com / Starnieuws.eu / Starnieuws.info © 2016

To Top